08 de novembre 2021

Girona - Olot

 DIA 2: Via Verda del Carrilet Girona - Olot

(Aquesta ruta bikepacking la vàrem fer el dia 26 d'octubre de 2021)

Aquest segon dia de bikepacking el comencem de bon matí amb un bon esmorzar a l'hostal que hem dormit a Girona i ens decidim a iniciar el nostre recorregut visitant la part antiga i més emblemàtica de Girona amb bicicleta per després començar el nostre itinerari d'avui la Via Verda del Carrilet Girona - Olot.

Girona

La Ruta del Carrilet és una via exclusiva per a vianants i ciclistes que aprofita el recorregut de l'antic tren de via estreta que enllaçava Olot amb Girona.

Olot és el punt de partida recomanat per a recórrer la Via Verda del Carrilet, ja que bona part del recorregut fins a Girona és en descens. Nosaltres, ho farem al revés, sortirem de Girona i acabarem a OlotAltrament, tindrem pujada sostinguda durant tot el recorregut fins a arribar al Coll d'en Bas, a 620 metres i després ens vindrà una bona baixada i tot força pla sense desnivell fins a Olot 

PUNTS D'INTERÈS I POBLACIONS PER ON PASSAREM:

- Girona

- Bescanó

- Anglès

- La Cellera de Ter

- Amer

- Les Planes d'Hostoles

- Sant Feliu de Pallerols

- Sant esteve d'en Bas

- Les Preses

- Olot

REPORTATGE GRÀFIC:

Girona està situada al nord-est de Catalunya on conflueixen quatre rius (el Ter, l'Onyar, el Güell i el Galligants). Es troba a 75 metres sobre el nivell del mar. El seu nucli històric compta amb elements monumentals únics. Es troba delimitat per l'anomenat passeig de la Muralla, el camí de ronda de les antigues muralles carolíngies. Entre els seus monuments destaquen l'antic barri jueu, les acolorides cases de l'Onyar, els banys àrabs i la catedral, d'una grandíssima nau única que és la més ampla del món en estil gòtic.

Girona

Girona

Començament de la Via Verda El Carrilet a Girona.

Inici Via Verda El Carrilet - Girona

Inici Via Verda El Carrilet - Girona

La sortida de la Via Verda és molt maca perquè passem per les hortes de Girona i tota una zona arbrada que amb aquesta època de l'any és preciosa.









Després d'unes quantes hores rodant coronem el Coll d'en Bas, a 620 metres i ens preparem per gaudir per primer cop d'ençà que hem sortit de Girona d'una bona baixada. 

Coll d'en Bas

Coll d'en Bas

A partir d'aquí les pujades són inexistents i sols ens caldrà pedalejar una miqueta més fins a arribar al nostre destí.


I arribem al final de la Via Verda a Olot molt contents i una mica cansats, però satisfets d'haver fet aquest primer repte de dos dies seguits amb bicicleta.

Final Via Verda El Carrilet - Olot

I ara cal omplir l'estómac una mica i anem directes al Viena d'Olot on a qualsevol hora podem endrapar alguna cosa que ja va sent hora.

Olot

Olot

La Via Verda d'Olot a Girona en trets generals és molt maca, però en fer-la de pujada se'ns ha fet una mica feixuga en algun tram per les seves rectes infinites que no les veiem mai acabar.


DADES TÈCNIQUES:
Distància: 60,80 km
Desnivell + acumulat: 658 m
Durada: 7h 26min (amb parades)
Ruta: Lineal
Tipus de recorregut: Mixte (asfalt - pista)
Dificultat tècnica: Fàcil

Track Etapa 2:



DADES TÈCNIQUES TOTALS:
Distància: 142 km
Desnivell + acumulat: 1220 m
Durada: 1 dia 5h 58min (amb parades)
Ruta: Circular
Tipus de recorregut: Mixte (asfalt - pista - camins)
Dificultat tècnica: Fàcil


Track Total de la Ruta: clicar aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada