30 d’octubre 2021

GR-175 Etapa 1 (Santes Creus - Poblet)

GR-175 Etapa 1 (Santes Creus - Poblet) i tornada per Cabra del Camp

(Aquesta ruta btt la vàrem fer el dia 25 de juliol de 2021)

Encetem un nou repte plegats amb bicicleta de muntanya, la Ruta del Cister

Aquest itinerari de la Ruta del Cister seguim el recorregut del GR-175. Transcorre per les comarques de l'interior de Catalunya: Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell, a més a més, és l'únic que enllaça els tres monestirs cistercencs  més importants de Catalunya: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Coll de Prenafeta

En aquesta primera etapa partirem del Monestir de Santes Creus per dirigir-nos a Montblanc i d'allí cap al Monestir de Poblet.

PUNTS D'INTERÈS I POBLACIONS PER ON PASSAREM:

- Monestir de Santes Creus

- Pla de Santa Maria

- Prenafeta

- Montblanc

Monestir de Poblet

No hem tingut en compte l'horari dels dos monestirs en fer la ruta, per la qual cosa, si els voleu visitar us hauríeu d'informar prèviament.

La ruta que us proposem és circular, d'anada i tornada al punt d'inici, i recorre les comarques de l'Alt Camp i la Conca de BarberàAquest itinerari és recomanable per a persones acostumades a fer quilòmetres amb bicicleta, o bé, imprudents com nosaltres que ens aventurem a tot, però cal dir que la travessa és dura i s'ha de tenir unes bones cames per afrontar amb èxit i no patir algun tram de l'itinerari.

REPORTATGE GRÀFIC DE SANTES CREUS A POBLET:

Aquest és el logo que ens trobarem quan passem per les diferents poblacions fins a arribar a Poblet.

Logo GR-175

Dormim a Santes Creus i així ja estem al lloc pel matí i intentem sortir aviat per evitar el sol el màxim que puguem.

Pàrquing Santes Creus

De l'estacionament ens dirigim al Monestir de Santes Creus per immortalitzar la sortida de l'aventura d'avui.

Monestir de Santes Creus

Monestir de Santes Creus

Santes Creus

Santes Creus

Al Pla de Santa Maria fem una parada per esmorzar.

Pla de Santa Maria

Continuem la marxa i passarem per Figuerola del Camp i agafarem força de cames per pujar al Coll de Prenafeta que ens situarà a dalt de tot de la Serra Carbonària on podrem gaudir d'unes vistes magnífiques.

Coll de Prenafeta

Ara sols ens caldrà deixar-nos anar i baixar per algun tram tècnic de baixada i pistes rodadores per arribar a Montblanc i refrescar-nos una mica amb alguna beguda ensucrada.

Montblanc

El sol ens cau de valent damunt nostre i per fi veiem el Monestir de Santes Creus al fons. Patirem força amb aquest tram final de pujada constant per camí fins a arribar al nostre objectiu d'avui.

Monestir de Poblet

Monestir de Poblet

Molt satisfets, cansats i deshidratats per la calor entrem dins del Monestir de Poblet amb les bicicletes per fer la fotografia amb una rialla d'orella a orella més feliços que dos gínjols.

Monestir de Poblet

Poblet

A Poblet fem un refrigeri ben merescut per agafar forces per la tornada.

Poblet

Durant el recorregut descobrirem un territori molt enriquidor que recorrerem per camps de cereals, avellaners, olivers i camps de vinya, camins centenaris plens de marges o murs i cabanyes de pedra seca; ens endinsarem dintre del Paratge Natural de Poblet.

Aquest itinerari es pot fer a peu i té un total de 105 quilòmetres o com la plantegem nosaltres en BTT amb un total de 108 quilòmetres.

El traçat de Santes Creus a Poblet destacaríem com la part més complicada el Coll de Prenafeta on ens trobarem al davant una pujada llarga que va en augment amb una mica de pedra solta. Quan ens situem a dalt del Coll seguirem per una baixada una mica tècnica amb un terreny irregular similar al de pujada.

Després de Montblanc trobarem una pista trencacames fins a arribar a les proximitats de l'Espluga de Francolí.

En general amb la seva totalitat aquest tram el rodarem per pistes de bon fer amb alguna part tècnica on haurem de tenir unes bones cames per afrontar tot aquest primer itinerari fins a arribar a Poblet amb èxit.

Un cop assolida la nostra primera etapa del GR-175 de Santes Creus a Poblet ens disposem a començar la tornada cap al punt d'inici al Monestir de Santes Creus. 

Iniciem la tornada direcció a Montblanc per pista i després ens dirigim cap a Cabra del Camp on agafem una pista paral.lela a l'AP-7 que no us recomanem pas perquè és una pista ampla de pujades i baixades molt fortes i us aconsellem que no l'agafeu i passeu directament per carretera fins al poble de Cabra del Camp.

Continuarem fins al Pla de Santa Maria per carretera i d'aquí a Santes Creus anirem rodant per pistes i camins de bon fer.

Ruta llarga i dura, però al mateix temps molt maca de fer.


DADES TÈCNIQUES:
Distància: 75,11 km
Desnivell + acumulat: 1190 m
Durada: 10h 45min (amb parades)
Ruta: Circular
Tipus de recorregut: Mixte - Asfalt/pista i camins
Dificultat tècnica: Difícil


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada