19 de març 2022

La Mola, la de casa nostra

Mola de Colldejou (921 m) per la Canal del Bondia i baixada per la Canal Clavellers des de Colldejou 

(Aquesta excursió la vàrem fer el dia 6 de març de 2022)

La Mola de Colldejou és una de les siluetes de referència que dominen el Camp de Tarragona per excel.lència i des del cim veurem un territori extens, de prats agraïts pels ramats i les restes d'una torre de defensa, el castell de la Mola. Aquesta cimera emblemàtica ens fa les delícies d'aquesta sortida que tot i pensar que ho coneixem tot descobrirem nous camins per on pujar a la Mola, la de casa nostra.

Vistes des de la Canal del Bondia

Avui el dia no ens acompanya gens ni mica, però teníem pendent aquesta sortida i ens hem decidit de fer-la. Com la Mola ja ens la coneixem tots dos, ens plantegem de pujar-la per la Canal del Bondia sortint de Colldejou on estacionarem a la plaça del poble.

Els amants del Geocatxing cal que estiguin atents per descobrir els catxés que hi ha en tota la ruta. 

Colldejou

Un cop estacionem el cotxe comencem a caminar remuntant el poble per anar a buscar la part més alta d'aquest on surt una pista pavimentada.


Pugem xino-xano i aviat arriben les primeres fotografies de paisatge amb el poble als nostres peus.

Colldejou

Cal anar amb compte perquè girarem a la dreta per agafar un camí ample de terra vermella que ens conduirà cap a un corriol direcció a la Canal del Bondia.

Vistes de la Canal del Bondia

A partir d'aquí començarem a guanyar metres al nostre pas ascendint a poc a poc per un corriol ben fressat, però lent d'avançar per la seva vegetació salvatge.


Aquest corriol el trobarem senyalitzat amb pintura vermella i fites.


Des del camí tindrem algun punt on hi haurà un bon mirador i l'aprofitarem per immortalitzar alguna fotografia.


Amb aquest temps emboirat i gris les formes capritxoses de les roques se'ns descobreixen davant nostre com un lloc diferent i feréstec.




Anem resseguint el camí i de sobte se'ns apareix la Canal del Bondia on la remuntarem per un camí poc definit fent ziga-zagues pel lloc que veiem més convenient passar per pujar tota la tartera cap amunt.

Canal del Bondia

Canal del Bondia

Canal del Bondia

Canal del Bondia

Canal del Bondia

Quan arribem a la part de dalt a tocar a les roques s'ha de grimpar una mica i haurem de recolzar alguna mà per ajudar-nos.

Nosaltres vàrem passar pel costat dret per pujar el tram final, però creiem que la part esquerra és molt més senzilla.

Sortida de la canal del Bondia

Un cop sortim de la canal, ens ajuntem amb el camí senyalitzat amb marques blaves que ens durà a la Mola pel Racó dels Caragols.


Racó dels Caragols

I arribem a la Mola de Colldejou (921 m) on trobarem restes d'edificacions militars de les guerres carlines, la torre de defensa.

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Mola de Colldejou

Reprenem la marxa en direcció a la Bassa de la Mola, la passem de llarg i resseguim la serra fins a arribar a un pessebre. Baixem una mica fins a un collet i girem a l'esquerra seguint fites escadusseres.

Bassa de la Mola



I arribem a l'altra canal de baixada, la Canal Clavellers. Hi ha algun pas on haureu de recolzar la mà, i a poc a poc i bona lletra pots anar baixant força bé.

Tot el contrari a nosaltres que ja ens ha agafat la boira i quatre gotes que ens han caigut fa que la canal sigui una pista de patinatge on hem d'anar amb molt de compte de no lliscar i caure.

Canal Clavellers

Canal Clavellers

Quan sortim de la canal el camí es redirigeix cap a l'esquerra i s'ha d'anar viu perquè és una mica perdedor i està poc senyalitzat a manca de fites i s'ha d'anar mirant el GPS.


Un cop ens situem i agafem el camí a seguir connectarem amb el sender del GR que ens durà fins al Coll del Guix, i d'aquí seguint el GR fins al poble.


Aquesta sortida ens ha agradat molt pel seu toc aventurer i salvatge que li ha donat les dues canals, per les quals, hem pujat i després hem baixat. Per una altra banda, val a dir que és una excursió on fareu cames i cal estar preparats per la tartera de pujada i la grimpada que no és pas complicada, però sempre s'ha d'anar amb compte i encara ens quedarà la canal de baixada on haureu de mirar per on baixar. Ruta distreta i completa per passar unes hores entretingudes en contacte amb la natura.


       DADES TÈCNIQUES:

  • Lloc de sortida: Colldejou (Baix Camp)
  • Distància: 8 km
  • Desnivell: 534 m 
  • Temps: 4h 30min amb parades incloses
  • Ruta: Circular
  • Dificultat tècnica: Moderat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada