22 de juny 2022

Un dels pics més orientals del Cadí

Comabona (2548 m) - Pic d'Aguiló (2494 m) des del Coll de les Bassotes

(Aquesta excursió la vàrem fer el dia 19 de juny de 2022)

Avui us portem una circular d'una de les muntanyes més emblemàtiques de la Cerdanya. La vegetació d'aquest massís fa que sigui molt agrest i alpí, és un dels pics més orientals del Cadí.

Des del cim gaudirem d'una àmplia panoràmica de tota la Cerdanya, l'Alt Berguedà i alguns cims de Ripollès i de la zona d'Aigüestortes. Fins i tot s'intueix la Pica d'Estats i el Turbón, a l'Aragó.

Comabona (2548 m)

Repte dels 100 cims de la FEEC i cim dels 100 més emblemàtics de Catalunya.

El Comabona és el cim més alt del sector est del Cadí i un dels imprescindibles de la serra per la seva facilitat d'accés, però també per les vistes i per la possibilitat de coronar-lo amb un recorregut circular.

DADES TÈCNIQUES:

  • Lloc de sortida: Coll de les Bassotes (Mirador de Gresolet - Saldes)
  • Distància: 14 km
  • Desnivell: 870 m 
  • Temps: 5h 30min amb parades incloses
  • Ruta: Circular
  • Dificultat tècnica: Fàcil. Cap dificultat tècnica destacable.

TRACK: clicar aquí


Des del mirador de Gresolet (passat el poble de Saldes - aparcament x anar al refugi Lluís Estasen) agafem la pista que hi ha passat el mirador on es recomana pujar amb un vehicle 4x4, però amb compte amb els xaragalls es pot pujar amb cotxe. Després de 5,5 km de pista vorejant el massís del Pedraforca per la cara N arribem al Coll de les Bassotes on estacionarem el vehicle. 

Veiem un pal informatiu que ens indica la pujada al Comabona pel Pas de Gosolans i comencem a caminar per un camí que va agafant ràpidament alçada i desemboca en una pista que la resseguirem fins a arribar al Prat Berló. En aquest punt girarem a la dreta, resseguint les marques taronges de la ruta Cavalls del Vent, i remuntarem fins al Coll Berló

Davallarem una miqueta i veurem una amplíssima vall, on al mig hi ha el Clot Palomà. Aquí deixarem de seguir les marques taronges, i resseguirem fites que ens faran pujar amb tendència cap a la dreta fins a arribar a coronar el cim del Comabona (2548 m). Situat en un penya-segat de la cara N del Cadí. La vista des del cim és impressionant. 

Continuem l'excursió resseguint la cinglera de la cara N de la Serra del Cadí i coronant el Pic d'Aguiló (2494 m), Pas dels Gosolans, i altres miradors amb unes vistes fantàstiques. 

Començarem a davallar directament sense camí fins al refugi lliure del Cortal dels Cortils i encara baixarem fins a trocar uns abeuradors pel bestiar i és aquí on agafarem un camí situat davant nostre. El principi del corriol és suau i acabarem amb una petita grimpada fins a arribar al pas que dona accés al Prat Berló. Un cop arribem al Prat Berló tancarem el cercle i ens retrobarem amb el camí de pujada que ara davallarem i desfarem fins a arribar al cotxe.

Aquí finalitza la nostra jornada d'avui amb un dia espectacular amb molt bona companyonia del C.E. Alliberadrenalina amb la seva recentment estrenada secció de Muntanyisme. 

REPORTATGE GRÀFIC:




























Agrair al grup les imatges d'aquest reportatge que ha estat recopilació de tots una mica. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada