13 de setembre 2020

Masboquera - Cresta Mola de Nadell - Cresta Cim dels Avencs - Cim dels Avencs (722 m) - Molló Puntaire (727 m) - Masboquera

Avui marxem cap a Masboquera que és un poble que pertany al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, a la comarca del Baix Camp. 

Arribem al poble i aparquem on ho veiem bé i comencem la nostra ruta d'avui dirigint-nos cap al carrer de l'Arabal que ens durà a la pista que hem d'agafar per on passarem per davant mateix d'un banc de fusta amb vistes on no sé sap on i una zona de masies: Mas de Xotet, Mas del Pep...


Començarem a pujar suaument i tot d'una la pista ens conduirà a un corriol de bon fer. En una corba tancada veurem un sender que dur a la Punta Pallars, en aquest cas, l'obviarem per un altre dia. Així doncs, seguim la corba rumb cap a la cresta de Nadell.


Un cop arribem a un collet deixem a mà esquerra la Mola de Nadell per una altra ocasió i en aquest punt ens equipem amb el baudrier, una vaga i un mosquetó de seguretat i seguim el traçat cap a la cresta.


Aquí la tenim: la cresta de la Mola de Nadell en tota la seva magnitud. 

Com a mena d'apunt cal dir que no és pas una cresta difícil per aquelles persones acostumades a crestejar i caminar per aquest tipus de terreny amb la dificultat afegida de l'alçada. Però, nosaltres no volíem tenir cap mena d'ensurt i per aquest motiu vam agafar el material mínim que vàrem creure convenient.


I comencem el joc de les cadenes i cables d'acer que ens fan de passamans, la qual cosa, ens proporcionen estabilitat i suport per anar avançant mirant on fiquem els peus i d'on ens agafem.


Tota la cresta és molt entretinguda i ens trobem en algun punt força aèri que cal anar amb compte. 


Anirem avançant per dalt i ens trobarem en un forat que ens hi haurem de ficar dintre entrant primer els peus. Us aconsellem pegar l'esquena a la paret amb la motxilla ficada perquè evitarem fer-nos una bona rascada amb la roca en tota la nostra espatlla. Ens deixarem caure sense perdre la cadena de la mà i passat l'orifici ens girarem per poder baixar amb més seguretat i decisió.


La cresta és molt divertida i està força ben equipada. Fem la baixada de la Cresta de Nadell que ens durà a la Portella de l'Arturet.


Ara partir d'aquí començarem el segon tram, la Cresta dels Cims dels Avencs on ens trobarem amb la Canal Llarga i el Pas de la Cadireta. Aquesta part consta de passos equipats on haurem de fer alguna grimpada i tindrem l'ajuda d'algun esglaó o escaleta de metall que ens facilitarà que la grimpada no sigui tan exigent i més suau.


Diem adeu a la cresta i arribem al Cim dels Avencs (722 m).


Seguim la cresta còmodament fins a la Portella del Xato i ens encaminem cap al Molló Puntaire amb un terreny força pedregós, però que no ens representa cap mena de dificultat aparent. 


Ja de ben lluny visualitzem el punt geodèsic i la direcció que hem de prendre per arribar-hi.

Ens fem les fotos pertinents al cim i gaudim d'unes vistes magnífiques que t'ofereix aquest punt estratègic situat a la Serralada Prelitoral del Baix Camp.


Comencem a baixar per un PR i ens trobem amb la Font de Navaes on aprofitem per remullar-nos. Més endavant continuem pel Collet del Corral de Ca la Torre on veurem el mas abandonat que dur el mateix nom que la font. Ara ens toca un bon tros de pista que se'ns farà feixuc a causa de la calor. No l'abandonarem fins a un coll on començarem a baixar amb un fort pendent pel Camí dels Dedalts. Cal estar atent en aquest punt perquè deixarem la pista per agafar un senderó que ens durà al poble abandonat de Castelló. Seguirem les marques del GR fins a arribar al nostre punt d'inici, Masboquera.

Doncs, molt contents d'haver fet aquesta ruta amb la qual hem xalat de valent i hem patit molt amb la calor que s'ha enfilat força i ens hem rostit com a pollastres. Ara sols cal arribar al cotxe i anar al bar, mai millor dit, per un parell de cerveses ben fredes i refrescar-nos una mica per agafar el cotxe i cap a casa.


💧Trobarem aigua, però no hi ha cap indicador de què sigui potable

DADES TÈCNIQUES:
Distància: 14,71 km
Duració: 8h 05 min 
Desnivell: 735 m
Ruta: Circular
Època: Cal evitar l'estiu.
Punt + alt: 727 m 
Punt + baix: 216 m 
Dificultat: Difícil. Hi ha un tram bastant delicat on cal progressar per la cresta amb algun pas força exposat i aèri.

Track: clicar aquí





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada