03 d’octubre 2020

Perles - Ermita de Sant Ponç - Pas equipat (K1) i Castell de Sant Ponç (1152m) - Alinyà - Roc de Galliner (1630m) - Perles

Perles és un poble molt petit que hi ha al terme municipal de Fígols i Alinyà, a la comarca de l'Alt Urgell.

Arribem amb el cotxe fins al petit poble de Perles i estacionem al costat d'una font d'aigua sols entrar a la vila. Tot i ser una ruta amb força desnivell i llarga, és de bon fer amb un terreny molt agraït on tindrem alguna petita grimpada.

Sortim de Perles, tot entrant en un corriol marcat a l'altra banda de la carretera i el seguim fins al Coll del Portell. Hi ha trams on no visualitzem bé per on hem d'anar. És una mica perdedor a causa dels matolls que han desdibuixat el camí.



Al Coll del Portell trobarem una pista que ens portarà al mirador dels voltors on veurem un panell informatiu dels diferents tipus de rapinyaires que habiten a la zona. També, gaudirem d'una bona vista del poble d'Alinyà. Una mica més endavant descobrirem l'Ermita de Sant Ponç. Un cop situats a l'Ermita cal seguir un corriolet que baixa una mica i, a mà dreta veurem el pas equipat (K1), molt fàcil de fer que ens ajudarà a pujar fins al Roc de Sant Ponç on tindrem unes bones vistes de tota la vall. 



Continuem l'excursió per la pista, aquest cop de baixada veurem un corriol a mà dreta que ens durà direcció a Alinyà. Passarem per la font del Gavatxo i just on ens trobem la primera casa puja un sender cap amunt a mà esquerra que l'agafarem per on creuarem un parell de cledes per un corriol pedregós fins al Coll de la Nou.

Seguirem per la pista a l'esquerra i davant nostre tindrem en Roc Galliner.


Caminarem per la pista fins al Coll Maçana on tenim la possibilitat de pujar pel dret, o bé, continuar fins al Coll Durau i visitar el dolmen que porta el mateix nom. Nosaltres que som intrèpids, tirem pel dret cap a la carena i anem a trobar el cim per dalt. Cal dir, que poder no va ser la decisió més encertada que vàrem agafar perquè no hi ha res i és anar pujant per on puguis. Així doncs, ens enfilem cap amunt fins a anar a buscar l'aresta.

Crestegem per un terreny calcari sense cap dificultat aparent on no cal material i poder hi ha algun tram una mica aeri. Us aconsello d'anar amb pantaló llarg perquè hi ha molts matolls baixos on us hi podeu deixar la pell. 


Progressem en molt de compte i arribem al nostre objectiu, en Roc Galliner. Un cop superats un parell de cims secundaris comencem a baixar per un camí molt desdibuixat.


Mentre descendim i anem localitzant les fites deixant les roques pel costat esquerre ens endinsem en un corriol que baixa fins al bosc i anem perdent alçada progressivament. A continuació, ens trobarem unes marques grogues en l'itinerari que resseguirem fins a un encreuament de baixada on les deixarem i continuarem cap a l'esquerre fins a un mas abandonat. Seguim un camí traçat que s'enfila per darrera de la masia fins al coll i tornarem a davallar per anar directes al poble de Perles on podrem gaudir de la zona d'escalada.
 

💧Trobarem alguna font pel camí 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada