11 d’octubre 2020

Coll de Montllobar - Tossal de Castell (1049m) - Montllobar (1103m) - Puiol (1124m) - Coll de Montllobar

Acabem l'excursió de Sant Corneli i agafem el cotxe i, carretera i manta, cap al Coll de Montllobar, passarem pel poble de Fíjols de Tremp i a uns 2 km arribarem al Coll. Així doncs, farem dos cims en un dia i aquest el començarem a primera hora de la tarda.

Partim del Coll de Montllobar (964 m) on hi ha una esplanada hi trobarem una zona de pícnic amb vistes on podem deixar el vehicle. Estacionarem el cotxe en aquí i començarem a caminar. 

Travessarem la carretera i ens fixarem que hi ha un pal indicador que ja ens marca la ruta per arribar al Castell de Montllobar. Pujarem suaument per una pista. Per anar al castell sortirem de la pista i agafarem un corriol que surt a l'esquerra que ens portarà a dalt mateix. 

El Castell de Montllobar és un castell mitjaval, d'època romànica, situat en el municipi de Tremp. Del Castell només queda una torre de planta circular situada sobre un penyal, i un dels seus costats està ensorrat.


Tornarem a la pista i tot seguit veurem Lo Banc de Montllobar on podrem gaudir d'unes magnífiques vistes de la vall.


Seguirem per la carena que en portarà un altre cop a la pista i després d'un revolt veurem unes fites que ens marca un corriol que haurem de resseguir fins al cim amb una forta pujada. És un tram curt i pronunciat on podem lliscar. No és difícil, però s'ha d'anar amb compte. A dalt al cim hi trobarem un vèrtex geodèsic.


Us deixem un vídeo de tota la panoràmica que es pot veure des del cim de Montllobar.


Continuem la marxa i anirem a lo Puiol (1124 m) seguint la carena camp a través. Aquest tram és una mica intuïtiu i heu d'anar per on millor veieu que podeu  passar.


Del cim lo Puiol caminem fins a un coll. El baixarem per on millor vegeu, ja que no trobem camí i tornem al punt de partida, tot flanquejant la Serra de Montllobar per corriols emboscats i molt poc definits entre matolls i herbes punxants.

Aconsellem desfer el camí i baixar per on hem pujat un cop hem fet cim de Montllobar, o bé, lo Puiol. Cal anar amb compte amb la forta baixada i continuar fins a trobar la pista principal que us durà fins al punt de partida. La ruta circular és molt perdedora i  sols trobarem un indici de sender ple d'esbarzers i matolls punxants. 

💧No trobarem cap punt d'aigua en tota la ruta






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada