25 d’octubre 2020

St. Climent de Llobregat - Sant Ramon (295m) - Can Cartró (338m) - Turó del Tàbor (356m) - St. Climent de Llobregat

Sant Climent és un municipi del Baix Llobregat. La millor època per visitar-lo diuen que és la primavera, perquè és quan la cirera, fruit identificatiu del poble, creix en les anomenades vinyes que varen ser reconvertides en els nous conreus a causa de la fil.loxera.

Aquest no va ser el nostre cas perquè ens vam plantar a Sant Climent de Llobregat a finals d'octubre i vàrem deixar el vehicle a tocar de la Policia Local on podreu trobar un parell de zones d'aparcament.

Comencem a caminar tot travessant un pont metàl.lic a tocar d'on hem deixat el cotxe i ens endinsarem en un camí que a poc a poc es va fent corriol. Pujarem sense tregua ninguna fins a l'Ermita de Sant Ramon, cim del Montbaig. Donada la seva alçada, el perfil de l'ermita, que fa tan especial la muntanya, és visible des de tot el Delta de Llobregat i durant el nostre recorregut pel seu bosc, format principalment per pins i alzines, no la deixarem de veure en cap moment.





Un cop a l'ermita tindrem un excel.lent mirador en direcció al Delta del Llobregat i tota la plana que s'estén des de Barcelona fina a Castelldefels i el massís del Garraf.




Deixem Sant Ramon darrere nostre i comencem a caminar per una pista ampla amb forta baixada cap a un pont de fusta que trevessa la carretera de Sant Climent.


Seguim pel Camí del Puig de l'Angle i pugem al turó que porta el mateix nom. Continuem la pista fins a trobar un sender a mà esquerra que ens indica un corriol en mal estat de fort pendent on veurem un parell de barraques recuperades. 


Arribarem un altre cop a la pista ampla passant abans pel petit cim de les Pedres Blanques i ens dirigirem cap al Camí de Can Cartró on trobarem la Creu que dur el mateix nom i aquí decidim parar una mica per fer un mos i contemplar les vistes.



Baixem fins al coll de la Creu de Querol i agafem la pista ampla que ressegueix tot l'itinerari fins que arribarem al Turó del Tàbor, on trobarem una torre de guaita. Seguim la marxa fins a un oratori just al començament de la urbanització de Torrelles de Llobregat i continuarem per un camí estret que surt just a l'esquerra fins que al cap d'una bona estona arribem al Puig d'Endi.


A partir d'aquí tot serà pista avall que porta el nom de la Carrerada on ens trobarem l'Ermita del Roser abans d'arribar al poble i a continuació ja veurem el cementiri a la nostra dreta, i al darrere, hi ha la subestació elèctrica Endesa. Un cop al poble passem per l'Església de la vila i anem a buscar el cotxe i cap a casa.




💧Trobarem aigua a la urbanització de Torrelles de Llobregat

DADES TÈCNIQUES:
Distancia: 15,01 km
Duració: 4h 57min (amb parades incloses)
Desnivell: 618 m
Ruta: Circular
Època:Evitar l'estiu
Punt + alt: 366 m (Turó del Tàbor)
Punt + baix: 54 m (Sant Climent de Llobregat)
Dificultat: Baixa






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada