11 de novembre 2020

Refugi de Cortiuda - Coll de Mu - Canal de la Jaça - El Coscollet (1610m) - Coll de Creus - Refugi de Cortiuda

Passem per davant del poble d'Oliana i tot seguit travessem el pont i veiem l'indicador a mà dreta de Peramola on accedim a Cortiuda refugi de muntanya a través d'una pista forestal en molt bon estat. Deixem el cotxe en una esplanada a dalt del refugi i comencem a caminar en direcció al refugi de Cortiuda i l'església de Sant Martí, municipi de Peramola (Alt Urgell). És protegida com a bé cultural d'interès local.


Aquests primers quilòmetres seran molt agradables de fer perquè passarem pels camps de blat i la masia de Cal Bernadí i alguns magatzems per guardar els estris dels pagesos que regenten les terres.


Per mitjà d'un sender ens endinsarem al Bosc de Móra per on ens dirigirem per la Collada de Miamorta fins als peus de la Roca del Corb que pertany a la zona de les Roques de Sant Honorat on tindrem unes primeres vistes magnífiques de la vall. Aquest cim està inclòs al llistat de 100 cims de la FEEC amb el nom de Sant Honorat, però avui aquesta no és la nostra comesa ja que ens dirigim cap al Coscollet.


En aquest punt girarem a l'esquerra fins al Coll de Mu rodejant la Roca del Corb.


Baixarem fins al Torrent de les Caubes seguint les marques blaves i grogues. En aquesta zona podrem gaudir d'un bosc molt tupit i anirem seguint el corriol per l'Obac de les Pretes fins a una masia abandonada anomenada Santpou.



Fins ara la ruta era cosir i cantar i, en aquest punt hem d'agafar forces per començar a pujar. Ens trobarem la paret de la Serra de l'Aubenç que la superarem per la Canal de la Jaça. Tot aquest recorregut està molt ben senyalitzat i no té cap mena de pèrdua. A partir d'aquí tindrem davant nostre un fort desnivell on en algun moment ens haurem d'ajudar de les mans per superar algun tram. Ens trobarem una corda per ajudar-nos a superar una zona en més inclinació i, tot seguit, un passamà que ens farà traure la por per una zona una mica més exposada, però tot plegat no és gens complicat de passar.




Un cop superat el desnivell més feixuc arribem al Clot de l'Aubenç on ja podem veure el punt geodèsic del Coscollet. A partir d'aquí ens endinsarem en una zona molt maca que ens recordarà el Pirineu. Sense cap mena de dificultat caminarem per una pista molt agradable fins a arribar a un bosc molt ombrívol que ens durà a pocs metres del cim.


Per fi arribem al punt geodèsic, el Coscollet (1610 m).


Us deixem un vídeo on des del cim podreu gaudir d'unes vistes espectaculars que van des de La Pica d'Estats fins a Montserrat.


Desfem el camí del bosc i anem cap a la Casa de l'Aubenç que ja l'hem vist de pujada, però ara passem pel seu darrere per un camí. Seguim per la pista una estona fins que es converteix en un bonic corriol que passant pel Tossal de Coll de Prat arribarem al Coll de Creus.


Des del Coll de Creus ja podem intuir per on baixarem i tot seguit comencem un descens força bo i entretingut a causa de les seves marrades. Entrarem a Cortiuda per la masia de Cal Benardí i tornarem a rodejar l'església i el refugi tot parant a petar la xerrada amb els guardes. Un cop al cotxe, carretera i manta cap a casa. 
Aquesta ruta no ens ha decebut gens ni mica i tota la seva zona l'hem gaudit molt. Desitgem que us agradi tant com a nosaltres. 


💧No trobarem cap punt d'aigua en tota la ruta

DADES TÈCNIQUES:
Distancia: 21,70 km
Duració: 8h 05 min (amb parades incloses)
Desnivell: 1240 m
Ruta: Circular
Època: Evitar l'estiu
Punt + alt: 1610 m (El Coscollet)
Punt + baix: 745 m (Torrent de les Caubes)
Dificultat: Moderada















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada