28 de novembre 2020

Riudecols - Les Collevances - Miranda de Puigcerver (834 m) - Les Marrades - Riudecols

Avui el dia s'ha aixecat tot rúfol i com encara estem amb el tancament perimetral del cap de setmana hem decidit atacar la Miranda de Puigcerver, amb un puja i baixa matinal. És un bon entrenament per fer curses curtes, o bé, una bonica passejada si es vol fer com a excursió.

El Puigcerver és una muntanya de 834 metres que es troba entre els municipis d'Alforja i de Riudecols, a la comarca del Baix Camp. A tocar del cim d'aquesta muntanya s'alça un santuari dedicat a la Mare de Déu de Puigcerver.

Sortim des del C.E.I.P (Mare de Déu del Roser) situat al nord del terme i seguim recte cap al començament del camí on és visible les restes d'una antiga edificació i davant mateix surt un corriol que puja i ens encaminarem cap aquí. 


Des del corriol podrem veure la Masia de l'Abellana i al final ens trobarem la seva entrada i ens dirigirem cap al camí recte cap amunt que veiem davant nostre.


A poc a poc, la pujada s'anirà accentuant i resseguirem l'itinerari pel camí principal i evident. Gaudirem d'una zona boscosa  i ombrívola.


L'itinerari a seguir ens delectarà d'unes bones vistes que anirem veient a mesura que anem agafant alçada.


Anirem seguint el corriol fins que veurem un cartell indicador on ens indica que estem a  2 km de Puigcerver.


Una miqueta més i ja visualitzem la recta final per culminar el nostre cim d'avui. Uns metres més de pujada i ja hi som.


Miranda de Puigcerver (834 m) amb zero de visibilitat a causa de la boira que ens ha anat embolcallant fins al cim. 


Quan arribem al cim el primer que veiem és la torre de guaita de fusta i tot seguit ens trobem el cim amb una edificació de pedra i una creu que s'alça al mig d'aquesta. I a uns pocs metres trobarem un pessebre de metall fet per l'entitat del Reus Deportiu.


Baixem de Puigcerver i anem cap a l'Ermita que dur el mateix nom i des d'aquest punt estratègic podrem veure un gran mirador que se'ns presenta davant nostre en forma de plànol indicador. Cal estar atents si tenim un bon dia que podrem veure la Serra de Tramuntana de Mallorca i només és visible en condicions atmosfèriques especials.


Agafem un senderó ara de baixada, la Ruta del Carrasclet que és un PR i no l'abandonarem fins a arribar al poble mateix. De camí cap a casa passarem per un bosc molt bonic que el gaudirem en totes les èpoques de l'any.



💧Trobarem aigua al bar de l'Ermita (mirar horari)

DADES TÈCNIQUES:
Distància: 12,05 km
Duració: 3h 05 min (amb parades)
Desnivell: 620 m
Època: Evitar l'estiu
Ruta: Circular
Punt + alt: 834 m 
Punt + baix: 320 m 
Dificultat: Baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada