06 de desembre 2020

Riudecols - Puigvoltor (596 m) - Puigmarí (626 m) - Les Irles - Riudecols

Això va per llarg, em refereixo al confinament municipal de cap de setmana. Així doncs, crec que ens donarà per mostrar-vos totes les rutes que podeu fer pel voltant de Riudecols.

Avui toca, Puigvoltor i Puigmarí.

Comencem amb força cap al migdia sortint de casa i anem cap a la riera de Riudecols a tocar de la N-420. Un cop a la riera agafem direcció Falset i a pocs metres ja veiem un camí mig asfaltat a mà esquerra que hem d'agafar i començarà a pujar suaument passant pel costat de camps d'ametllers.


Seguirem el camí principal fins a arribar a una bifurcació on agafarem el corriol de l'esquerra i aquest cop ja haurem de prémer els bessons que la pujada se'ns farà més feixuga i pedregosa.


No deixarem el corriol fins que arribarem a dalt on podrem contemplar les primeres vistes de tota la plana.


Continuarem la ruta fins a una zona més boscosa i ombrívola on la nostra direcció serà el camí de la dreta.


Resseguirem el corriol i veurem aquesta fita que ja ens indica que ens queda molt poc per arribar al nostre primer cim d'avui.


Puigvoltor és una muntanya de 594 m que es troba entre els municipis de Riudecanyes i de Riudecols, a la comarca del Baix Camp. 
El cim és una fita gran amb un pal al mig. 

No ens entretindrem massa a dalt perquè ens fa un dia força ventós i ens espavilem en fer les quatre fotos i anem a buscar el nostre segon objectiu del dia, Puigmarí.


Marxem a corre cuita que fa fred per la Cresta del Coix, no té pèrdua, sols hi ha un camí a seguir fins que agafem un corriol força tancat per les herbes i molt poc fressat. L'anirem resseguint i començarem a veure la pedrera de la Ponderosa cada cop més a prop nostre. 

L'antic cim de Puigmarí ja no existeix perquè estava on hi ha ara la pedrera. Així doncs, aquest li direm el nou cim de Puigmarí que no trobarem res que ens ho indiqui. Quatre pedres mal ficades i força amagat per les herbes.


La nostra primera idea era d'anar i tornar del Puigmarí per seguir el camí normal de baixada a Riudecols des del Puigvoltor, però vam tirar pel dret i, en no res ja estàvem de ple al mig de la pedrera de la Ponderosa. Com si es tractés d'una película nosaltres érem els protagonistes d'aquell paisatge àrid, estèril i sec. 

Poder no és el més recomanat passar per la pedrera un dia laborable, però com a nosaltres vàrem passar un diumenge no vam trobar una ànima vivent a excepció dels presents en les fotografies.


Jo no havia mai trepitjat una pedrera per dintre i no vam poder evitar de fer-nos alguna foto amb aquelles pales de les excavadores gegants.


Vam anar baixant per capes tallades a la pedra fins a la part més baixa i entrada de la pedrera on vàrem anar a buscar un camí força tancat per la seva vegetació que ens duria al poble de les Irles. 


Entrem a les Irles pel cementiri i ja ens trobem a mà dreta el nostre camí que ens durà cap a Riudecols per la riera i d'aquí a casa a dinar una mica que ja va sent hora.


💧No trobarem cap punt d'aigua

DADES TÈCNIQUES:
Distància: 9,65 km
Duració: 2h 45 min (amb parades)
Desnivell: 406 m
Època: Evitar l'estiu
Ruta: Circular
Punt + alt: 626 m 
Punt + baix: 284 m 
Dificultat: Baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada