21 de novembre 2020

Riudecols - Ermita de Sant Bartomeu - Collet de Mas d'en Cases - El Bres (525 m) - Camí de Botarell - Riudecols

Arriba el cap de setmana i hem de deixar de somiar amb els Pirineus i centrar-nos amb el confinament perimetral al nostre municipi i aprofitem aquesta ocasió per ensenyar-vos on vivim i quines muntanyes ens envolten a banda i banda del poble. 

Així doncs, avui pujarem al Bres. És una muntanya de 525 metres que es troba entre els municipis de Riudecanyes i de Riudecols, a la comarca del Baix Camp.

Sortim de casa i ens dirigim cap a la Riera de Riudecols creuant la N-420 on ens trobarem una pista força ampla amb un pendent molt suau. Continuarem caminant fins que veiem el final de l'empresa Teixidó que ens quedarà a la nostra mà esquerra i un cop aquí agafarem el camí cap a la dreta, direcció Botarell, per on passarem per una granja. Aquesta zona s'anomena "Los Avellanars".

Al cap d'una estona arribem a un encreuament on cal anar amb compte perquè hem de començar a pujar per un senderó a mà dreta que ens portarà per un bonic bosc fins a les ruines de l'Ermita de Sant Bartomeu.


Passem de llarg les ruïnes i seguim l'itinerari per anar a buscar la pista ampla que puja de Riudecols i ens duria a Riudecanyes. Des d'aquest punt ja veiem el nostre cim amb un raig de sol que creua la muntanya.


Pugem per la pista que ens durà fins al collet de Mas d'en Cases.



En aquest punt girarem a mà esquerra per un traçat amb forta pujada on podrem començar a gaudir de tota la panoràmica que ens ofereix aquest cim. 



Des del punt geodèsic ens encaminarem per un recorregut en forta baixada fins al camí de Botarell a Riudecols i passarem per davant de l'antiga estació de tren de Botarell. Finalitzarem la nostra ruta en pocs quilòmetres on desfarem el camí d'inici i anirem cap a casa.


💧No trobarem cap punt d'aigua en tota la ruta

DADES TÈCNIQUES:
Distancia: 9,84 km
Duració: 2h 08 min (sense parades)
Desnivell: 360 m
Època: Evitar l'estiu
Ruta: Circular
Punt + alt: 525 m (El Bres)
Punt + baix: 236 m 
Dificultat: Baixa









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada