11 d’octubre 2020

Aramunt - Sant Corneli (1351m) - Búnquer de Vilanoveta - Aramunt vell - Aramunt

Arribem a Aramunt, és un poble que pertany al municipi de la Conca de Dalt, a Lleida. 
Deixem el cotxe a la mateixa vila. Cal destacar que teniu una zona de pícnic a tocar del començament de la ruta i allí mateix podeu aparcar i fer un mos en una zona ombrívola. Tot seguit, iniciem l'excursió per un camí de bona petjada i ens endinsem en un bosc amb una pujada constant que no abandonarem fins a fer el cim.

Podrem gaudir d'unes bones vistes a mesura que anem prenent alçada de la zona de tota la Conca i observarem la gran magnitud del pantà de Sant Antoni. En l'últim tram del camí ja començarem a visualitzar el cim pròpiament dit, Sant Corneli (1351 m).


Al cim hi ha un vèrtex geodèsic (damunt mateix de la teulada de l'ermita) i  també trobarem l'Ermita de Sant Corneli on s'hi bastí una gran creu d'obra que caigué al cap de poc temps a causa d'una forta ventada. Des de dalt podrem contemplar tota la plana.


Després de fer un mos al cim i fer-nos quatre fotografies comencem a baixar per un corriol una mica perdedor en segons quins trams on finalitza en una pista.

Aquesta pista la seguirem durant una bona estona fins a trobar el Sender de les Collades que gira cap a l'esquerra en forta baixada. 

Continuarem pel Sender fins a un encreuament on girem a l'esquerra en ziga-zaga per anar a visitar les trinxeres de Vilanoveta molt ben conservades, antigament també hi hagué un castell. A causa del punt estratègic que està situat aquest cim va ser objectiu dels exèrcits franquistes i fou escenari de nombrosos combats.

Desfem la pujada a les trinxeres per seguir la nostra ruta pel Camí Vell de Travet i a pocs quilòmetres intuirem Aramunt vell, és un poble mitjaval derruït i abandonat que manté encara la seva essència d'haver estat una molt bonica, però ara aneu amb compte en passar perquè cau a trossos.

Finalment, a un quilòmetre i escacs arribem al punt de partida que ens portarà on tenim el cotxe.


💧No trobarem cap punt d'aigua en tota la ruta








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada