09 de gener 2021

Anem a tocar neu a la Miranda de Puigcerver (834 m)

Finalment, el temporal Filomena no ens deixa neu al poble de Riudecols. Hem estat tot el cap de setmana pendents del cel i sí que hem vist nevar, però eren uns flocs de neu molt petits que es barrejaven amb la pluja i no quallaven.

Semblava que el dissabte ens despertaríem amb un pam de neu al poble perquè ens va començar a nevar divendres cap al vespre i ja estàvem prepararan les motxilles com si anéssim al Pirineu per dissabte gaudir d'un dia únic i excepcional a Riudecols.



Res de res, però no tot estava perdut perquè des de casa veiem les muntanyes del davant totes emblanquinades i ben carregades de neu. Ara sí que ho teníem clar de cap a tocar neu a la Miranda de Puigcerver.


Com a bons caminadors ens equipem d'alta muntanya i sortim de casa caminant sota la pluja per anar cap a Puigcerver pel PR i a uns 550 metres ja comencem a veure les primeres clapes de neu.

L'últim camí el fem per pista per anar més ràpids i aquest tram és molt decebedor. Ens trobem una pista tota bruta de fang i neu aixecada per les motos, quads i cotxes que pujaven a l'ermita. Llàstima que l'Ajuntament no hagi tancat l'accés a vehicles de motor perquè hagués estat molt bonic veure la pista sense roderes i sols trobar-nos trepitjades i marques de raquetes. 

Arribem al caminet que va a Puigcerver i això ja està menys xafat perquè tothom va cap a l'ermita i nosaltres l'obviem veient el festival de la gent. 


Allí ens trobem a la Montse amb les seves raquetes venint cap a nosaltres i demanant-nos ajuda que ha perdut el mòbil. Veuen més sis ulls que dos i comencem a buscar-lo quan en Salva xafa alguna cosa estranya i en aixecar la bota trobem el seu mòbil enterrat a la neu i funcionant perfectament. Missió complerta!

Tots tres i la Saju agafem direcció cap a la Miranda de Puigcerver i fem cim plegats.  


Tot seguit, emocionats de veure neu al nostre municipi i tan a prop de casa ens dirigim cap a la cara nord direcció al Coll de la Teixeta per anar a buscar neu verge. En no res la trobem i el gruix ja arriba a uns 25 cm com a mínim.


No podíem parar de caminar i veure nevar, una passada!



Arribem a casa ben xops després de 4 hores i 30 minuts però molt contents d'haver xafat neu pols al terme municipal de Riudecols.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada