16 de gener 2021

Tomb pels pobles termeners de Riudecols

Les Irles - Duesaigües - Riudecanyes i Botarell des de Riudecols

Després d'un cap de setmana ben distret amb la visita de la borrasca Filomena que ens va fer gaudir de la neu com mai a casa nostra, tornem a la monotonia del confinament municipal.

No cal dir que comencem a estar ben tips d'aquesta situació, però per ara és el que tenim i intentem donar-li la volta per trobar nous reptes.

Avui us portem una ruta senzilla per gambejar de fer pels municipis termeners a Riudecols.


En aquesta sortida ens hem plantejat fer quilòmetres i a poder ser anar a bon ritme, ja que anem lleugers de pes i el nostre propòsit és moure'ns ràpid.

Doncs, no badem i anem per feina. Sortim de casa en direcció cap a la Riera de Riudecols i d'aquí per camí fins al poble de les Irles.


Arribem a les Irles i ens dirigim cap a l'N-420 que amb molt de compte l'haurem de creuar per anar a buscar l'antiga nacional que seguirem fins a les proximitats del Coll Negre.


Caminarem un tros pel vial que va cap a la pedrera La Ponderosa i d'aquí ja agafem pista de bon fer.


Encara trobem restes de neu del cap de setmana anterior i ja veiem una pista molt bona que ens durà directament a la vila de Duesaigües.

 
A mesura que anem avançant a bon ritme per una pista de bon caminar i força plana i ens anem apropant al poble ja podem albirar el Viaducte dels Masos que fou declarat element del Patrimoni Industrial de Catalunya.


El nom de Duesaigües prové del fet d'estar situat a la confluència de diversos barrancs. Per salvar els barrancs es construïren dos ponts de pedra, amb 14 arcades l'un i 9 l'altre.



No perdem l'oportunitat d'endinsar-nos en aquest pont monumental i fer-nos quatre imatges.


Vistes de la vall des del Viaducte dels Masos.


Travessem Duesaigües passant per la seva església i els seus carrers empedrats.


Agafem el Camí Rural del Castell d'Escornalbou. És un trajecte amb fort pendent que està pavimentat.


Aquest camí ens durà fins a la Font de Vilamanya i davant mateix de la font surt un corriol emboscat i molt bonic de passar.


Anirem fent camí i veurem les vies del Carrilet de Vilamanya de Riudecanyes. Circuit amb trenet tripulat, mini granja, bar i zona de pícnic que ara trobem ben tancat i mig abandonat per la situació de la pandèmia.


Arribarem a Riudecanyes i ens dirigirem cap al pantà que dur el mateix nom del poble: pantà de Riudecanyes. Ens sobta molt veure'l tant i tant buit de la seva capacitat normal.

Riudecanyes és una vila i municipi de la comarca del Baix Camp. L'edifici més destacable del terme municipal és el Monestir d'Escornalbou.

El pantà de Riudecanyes és un embassament que pertany a la riera de Riudecanyes i la majoria del seu cabal prové de la seva riera.


Ens encaminarem cap l'església i l'Ajuntament per dirigir-nos al Camí dels Molins que ens durà a Botarell.


Un cop a Botarell anirem a buscar la part alta de la vila per on surt el nostre camí que ens portarà directament cap a casa, Riudecols.


💧Trobarem aigua als pobles i a la Font de Vilamanya (Duesaigües)

DADES TÈCNIQUES:
Distància: 27,13 km
Duració: 5h 40min (amb parades)
Desnivell: 590 m
Època: Evitar l'estiu
Ruta: Circular
Punt + alt: 460 m (Coll Negre)
Punt + baix: 123 m (Barranc de Seguras - Montbrió del Camp)
Dificultat: Fàcil


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada