01 de gener 2021

El mirador de la Selva

Almoster - Puig d'en Cama (717 m) i Camí del Rec des de La Selva del Camp

Comencem l'any amb un dia no gaire bo i fem el ronso per casa, però a mesura que el dia va avançant veiem uns raigs de sol entre els núvols i no ens ho pensem massa a carregar quatre coses bàsiques a la motxilla i sortim a correcuita a fer en Puig d'en Cama per estrenar el dia 1 fent muntanya.

Puig d'en Cama és un turó situat al municipi de la Selva del Camp, tot el cim està damunt mateix d'Almoster (Baix Camp). Forma part del contrafort de les muntanyes de Prades.


Entrem a la Selva del Camp per la carretera TP-7013 i deixem el cotxe uns 400 metres abans de la rotonda de la plaça del Molí del Rovellat. 

Iniciem l'excursió pel Camí Vell d'Almoster on ja trobarem les marques grogues que haurem de seguir fins a arribar al poble d'Almoster.


De la Selva del Camp a Almoster tenim uns 3 km i escacs.


El camí transcorrerà per camps d'oliveres i avellaners, a banda i banda, i combinarà terra i asfalt. Haurem d'estar atents perquè abans d'arribar a la carretera girarem a la dreta i a uns metres ens trobarem una bassa, on tornarem a girar, aquest cop a mà esquerra, on passarem pel mig del camp cap a Almoster.


Des del camí entre les oliveres ja podem veure davant nostre Almoster.


Entrem al poble i ens dirigim cap a la plaça de l'Església pujant pel carrer Major. 


Tot seguit seguim cap amunt per anar a buscar la part més alta de la vila i ja comencem a albirar les muntanyes que rodegen el municipi.


Ens trobarem amb el tòtem que ens indica Puig d'en Cama. Seguirem cap a dalt per asfalt fins a trobar un mirador abandonat i d'aquí cap amunt amb pujada que ja no la deixarem fins a arribar al cim.


Anirem pujant i resseguint les marques grogues fent alguna ziga-zaga. Quan arribem a una zona més plana on hi ha un encreuament de camins haurem d'agafar el corriol que puja situat a la nostra dreta.


Mentre avancem i anem agafant alçada no ens podem estar d'aturar-nos per contemplar aquesta magnífica vista que tenim des d'aquest punt i immortalitzar-la per la posteritat. 


Agafem alè per pujar i li fotem a bon ritme per fer cames avui que anem lleugers de pes. Cal estar atents perquè quan ens trobem un petit corriol a mà esquerra en dues fites, una a cada banda de l'entrada, l'haurem d'agafar i ens durà directes al vèrtex geodèsic.


Doncs, ja hi som, Puig d'en Cama (717 m). Trobarem uns esgraons metàl.lics per pujar a la base del vèrtex.


I cadascú amb el seu tema, nosaltres fent-nos selfies i la Saju entretinguda amb una pedra. Llàstima que no l'hem ensenyat a buscar tòfones!


I el dia s'ha girat de cop i ens toca tapar-nos i baixar de pressa perquè veiem a tot el Camp de Tarragona una cortina de pluja que ens ve cap a nosaltres.


Ens movem ràpidament per començar a perdre alçada i al primer encreuament girarem a l'esquerra. Uns metres més endevant deixarem el nostre camí quan ens trobem un corriol de baixada a l'esquerra amb un fort pendent.


El corriol desemboca a una pista que ens durà al començament del Camí del Rec.


Seguirem pel Camí del Rec fins a arribar al cotxe que per sort ja estem aixopluc quan comencen a caure les primeres gotes.

Ruta ràpida, entretinguda i agraïda de fer per un dia amb poc temps. El fet d'anar a Almoster des de la Selva del Camp la fa una miqueta més llarga del camí normal de pujada i baixada pel Camí del Rec.

Ja ens direu si us ha agradat!

💧No trobarem cap punt d'aigua

DADES TÈCNIQUES:
Distancia: 13,11 km
Duració: 3h 16 min (amb parades)
Desnivell: 576 m
Època: Evitar l'estiu
Ruta: Circular
Punt + alt: 717 m (Puig d'en Cama)
Punt + baix: 227 m (Almoster)
Dificultat: Baixa 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada